Szakgimnáziumi Ágazati Képzés

on 2012. február 15.

 Nyolcadikosoknak szakgimnáziumi ágazati képzés:

Tanulmányi terület:

az érettségi végzettség megszerzésével a következő szakképesítés szerezhető meg

0001 villamosipar és elektronika                            PLC programozó

 

Iskolánk pedagógiai programja szerint a szakgimnázium 9-12. évfolyamán ágazati szakképzési blokkot vesznek fel a diákok.

A szakgimnáziumi osztályokban a Nemzeti Alaptantervre épülő kerettanterv szerinti közismereti oktatással párhuzamosan - a szakképesítések közös tartalmi elemeit magában foglaló szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik, amely felkészít a kötelező szakmai érettségi vizsgatárgyból tehető érettségi vizsgára.

 

A szakmai érettségit szerzett tanulók az intézményben további egy év alatt (13. évfolyam) OKJ-s szakmát szerezhetnek az ágazati képzésnek megfelelően. 

 

SZAKMAI ÁGAZAT JELLEMZÉSE

A szakmai ágazati tantárgyakat közelebb visszük az „élethez”, a gyakorlat világához különböző szakmai napokkal, tanulmányutakkal, esettanulmányokkal, a szaktanár által irányított, de önállóan elkészített írásbeli és gyakorlati munkákkal vagy egy téma tartalmi és formai megfelelések szerinti kidolgozásával.

Villamosipar és elektronika ágazat

Ágazati besorolás száma: XI

 

Ez az ágazat neked való lehet, ha érdekel az elektronika, szereted a különféle tárgyak elektronikai rendszerét szerelgetni, sőt, akár új eszközöket is építeni. Előnyös lehet, ha kedveled az olyan feladatokat, amelyeket logikus megoldások alapján, szerszámok és eszközök segítségével oldhatsz meg. Kiváló szakterület továbbá, ha szeretnél a dolgok mélyére látni, és minden egyes eszköznek a működési mechanizmusait maximálisan megérteni. Hasznos lehet, ha szívesen elemzel bizonyos helyzeteket, és végzel tervezői tevékenységet, melynek során aprólékos, koncentrációt igénylő feladatokat oldhatsz meg. Ha szereted feladataidat elméleti vagy kísérleti úton felmérni, majd így megoldani. 

 

 

Teljes tájékoztató füzet itt!