Villamosenergia termelés napelemes rendszer

on 2012. máj. 30.

KEOP-4.2.0/A/11-2011-0410

Projekt megnevezése: 

Villamosenergia termelés napelemes rendszer segítségével a Kempelen Farkas Gazdasági, Vendéglátó, Idegenforgalmi Alapítványi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban.

Projekt leírása: 

A Kempelen Farkas Gazdasági, Vendéglátó, Idegenforgalmi Alapítványi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Komáromban található a Frigyes tér 2-3. szám alatt. Középiskolánk és kollégiumunk Komárom városában az 1993/1994. tanévben kezdte meg működését. Jogelődjét (az ácsi Kempelen Farkas Idegen Nyelvi Gépíró és Gyorsíró Alapítványi Szakiskolát) tekintve - másfél évtizedes múltra tekinthet vissza. Kezdetben egy csoport 23 tanulója jelentette a létszámot, majd minden évben növekedett. Közben igény mutatkozott kollégiumi ellátásra is, mivel az iskola profilja szélesedett, új ügyviteli szakterületre érkeztek a diákok. Jelenleg az iskola befogadóképessége 1452 fő, míg a kollégiumé 170 fő. A maximális tanulólétszám pedig 1370 fő. Az Európai Unió egyik legfelsőbb szintű célkitűzése a megújuló energiák szerepének növelése Európa energiagazdálkodásában. Az alternatív energiaforrások előtérbe kerülésével egy olyan energiagazdaság jöhet létre, mely környezetbarát és fenntartható. Magyarország importfüggőségét és fenntartható fejlődés feltételeit a megújuló energiahordozók részarányának növelése egyszerre csökkenti és javítja, ezáltal a környezet- és klímavédelmi célok teljesíthetőségét is előirányozza. Éppen ez okból kifolyólag stratégiai cél azok felhasználásának a lehetőségek határáig történő növelése, mivel a megújuló energiaforrások széleskörűen hozzájárulnak a nemzetgazdasági célok teljesítéséhez. Jelen beruházás megvalósításával kiemelt célkitűzése az iskolának - összhangban a hazai és EU stratégiával - ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, illetve a tanulók és tanárok folyamatos szemléletváltásra való ösztönzését. A beruházás a pályázat benyújtását követően azonnal nem, hanem csak nyertesség esetén kívánjuk megkezdeni. A tervezett befejezés 2012. április végére tehető.

A beruházás összköltsége 58.785.294,-Ft, melyhez 85%-os támogatási intenzitás mellett 49.967.500,-Ft vissza nem térítendő támogatást igényeltünk.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Kempelen Farkas Gazdasági, Vendéglátó, Idegenforgalmi Alapítványi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, 2900 Komárom, Frigyes tér 2-3.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

Energia Központ Nonprofit Kft., 1134 Budapest, Váci út 45., "D" épület, 6. emelet

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja 

Energia Központ Nonprofit Kft. honlapja

 képek megtekintéséhez kattintson ide